Сециализирана изложба - Български Шнауцер Клуб Nero Absoluth Zorvan Bon Jovi von Shamad & Silver Rainbow Grimgerda Клубна среща
мъжки ризеншнауцери женски ризеншнауцери

МЪЖКИ РИЗЕНШНАУЦЕРИ

ЖЕНСКИ РИЗЕНШНАУЦЕРИ

Ризеншнауцерът е най-едрата от трите породи шнауцери. Силно, здраво и издръжливо куче с впечатляваща осанка. Изглежда сериозен и внушителен, но винаги е готов за закачки и игра.
Ризеншнауцерът е създаден да служи. В това влага цялата си огромна енергия.
Първоначално е използван като пастирско куче, по-късно - за полицейска работа, а днес все по-често го срещаме в ролята му на идеален компаньон.
Силен, смел и интелигентен, той се отнася с еднаква всеотдайност към всяка задача - от търсенето по следа и спортните занимания до гоненето на топка в парка и обезвреждането на разхвърляни чорапи. И винаги е горд от добре свършената работа.
Въпреки мощта и размерите си, ризеншнауцерът е нежно и обичливо куче. Безкрайно отдаден на господаря си. Изключително чувствителен към всяко негово желание и настроение. Само миг е нужен на спящия в краката Ви гигант да се превърне в яростен защитник или в игриво пале.
Ризеншнауцерът е благородно и уравновесено куче. Отлично съзнава силата и способностите си, но ги използва пестеливо - според поставената му задача. Ще включи на пълна скорост, за да ви посрещне и ще се закове на място пред Вас, за да получи полагащата му се ласка. Ще дърпа и разкъсва ожесточено въжето в ръката Ви, но ще спре в мига, в който пръстите Ви са опасно близо до зъбите му. У дома е спокоен и улегнал, навън - волен и неуморим.

  • Не подценявайте нестихващата му енергия! Ризеншнауцерът се нуждае от много движение, за да поддържа здравето и физическата си форма.
  • Не подценявайте интелигентността му! Той учи бързо и лесно, докато играе или работи. Ежедневните занимания стимулират ума и го правят полезен и щастлив.
  • Не подценявайте желанието му за работа! Ризенът обича да е зает. Поставяйте му всякакви задачи, иначе ще си ги измисля сам.
  • Не подценявайте силата и лоялността му! Порасналият ризеншнауцер достига до 45 кг - зъби и мускули - огромна мощ, готова за активна защита.
  • Не подценявайте любовта му! Нуждае се от внимание и близост с любимите хора. Към другите се отнася с безразличие и недоверие. Той е социално и добронамерено куче, но чуждото внимание не му нужно и приятно. Прегръдките, глезенето и ласките са позволени само на "избраните".
    Той не е куче-играчка.
    Той е РИЗЕНШНАУЦЕР!

 

Saturday the 8th. Custom text here - Joomla Site Templates