Сециализирана изложба - Български Шнауцер Клуб Nero Absoluth Zorvan Bon Jovi von Shamad & Silver Rainbow Grimgerda Клубна среща
мъжки мителшнауцери женски мителшнауцери

МЪЖКИ МИТЕЛШНАУЦЕРИ

ЖЕНСКИ МИТЕЛШНАУЦЕРИ

Първобразът на мителшнауцера (стандартния шнауцер) е познат в Германия още през Средновековието. Някога тичал със стадата овце и говеда, спял в конюшните, ловял плъхове и пазел, изобщо бил мечтаният работник във всяка ферма.
Гъвкав и подвижен показвал отлични ловни умения на суша и във вода.
Куражът и упоритостта, добре развитите сетива, издръжливостта, лесното обучение и интелигентността му, съчетани с по-дребния му ръст му дават преимущества да работи на места и в условия, в които много други кучета не могат, да търси и да спасява.
Вродената бдителност и смелост, дълбокият лай и склонността да пази територията си, го превръщат е отличен пазач.
Това толкова впечатляващо с външния си вид и достойнствата си, средно на ръст куче вдъхновило развъдчиците да селектират още две породи - уголемено и смалено негови копия - ризеншнауцера и  миниатюрния шнауцер.
Митешнауцерът е отлично семейно куче - умен, красив, аристократичен, атлетичен и  забавен. Лесно се социализира с деца и се превръща в любящ спътник на младите членове на семейството.
Притежава горд и  самоуверен характер. С мило изражение и бърз ум, лесно открива слабостите на стопаните си и  се възползва от тях.
Изисква внимание и грижи, упорито и последователно обучение и  насочване.
В създаването на по-големия и по-малкия му събрат участват различни породи кучета, но основната цел е унаследяването на красивия външен вид, способностите и характера на истинския ШНАУЦЕР.

Saturday the 8th. Custom text here - Joomla Site Templates