Сециализирана изложба - Български Шнауцер Клуб Nero Absoluth Zorvan Bon Jovi von Shamad & Silver Rainbow Grimgerda Клубна среща
Добре дошли, Гост
Username: Password: Запомни ме

ТЕМА: РЕЗОС - Euripide de Brissard

РЕЗОС - Euripide de Brissard 28 Юли 2014 20:18 #73

 • vedra
 • vedra's Avatar
 • Offline
 • New Member
 • Мнения: 11
 • Thank you received: 9
РЕЗОС - Euripide de Brissard (Черният принц на Карпатите) – :cheer:

В нашата фамилия е вече традиция да си взимаме кучета от Румъния. Започнахме с немската овчарка Дино през далечната 1982 година, когато аз и съпругата ми бяхме студенти в Букурещ. Много по-късно, през 1998 година взехме двумесечния черен ризеншнауцер Аргос от развъдник в Клуж (Трансилвания). Това беше страхотно куче с уравновесен характер, изключителна интелигентност и голям красавец. Той окончателно прекъсна желанието ми да отглеждам само немски овчарки (още от края на 60-те години) и безвъзвратно ме пристрасти към породата на брадатите умници.
След като Аргос почина от лишманьоза, дълго не успяхме да намерим подходящо за нас куче, а и за разлика от 80-те и началото на 90-те години, когато ризеншнауцери в България се срещаха доста често, по-късно породата започна да се загубва и все нямаше екземпляр, който да покрие високите изисквания наложени от Аргос. Поради тази причина през 2003 година взех от моя позната един мелез между белгийска овчарка (тогава още ги наричахме „канадска овчарка”) и каракачанец, който нарекохме Денис, а породата определихме като „караканадец”. Караканадецът си е жив и здрав и до ден днешен, само дето трудно ходи и няма зъби.

В началото на 2013 г започнахме да търсим отново ризеншнауцер в чужбина и отново най-много ни хареса предстоящо кучило в Букурещ, Румъния.
Така в полезрението ни попадна лицето EURIPIDE DE BRISSARD, който се роди на 15 април 2013 г. В кучилото имаше общо 5 кученца - 4 мъжки и 1 женско.


Ето я цялата тумба в родилното

Родителите бяха много красиви на външен вид, а и с добро потекло и постижения на международни изложби:
1. Бащата - Apollo Vom Schloss Ehrenberg е германец - click

2. Майката - Forever Magic de Brissard е от румънския развъдник в Букурещ- 3CAC, CACIB, HD-a, ED-0

След като ходихме на взгляда до Букурещ животинчето беше капарирано на възраст 4 седмици


Все още като любопитно НЛО

При огледа се стремях да избера най-активното, най-смелото и контактно кученце, като не на последно място търсех и най-едрото от всички в котилото. След това собственикът му върза червена панделка (тъй като не ни позволи да се докосваме директно до тях на тази възраст). Тъй като ни предстоеше отсъствие от страната до началото на септември се уговорихме със собственика да гледа кученцето до тогава заедно с майка му.
В периода май-септември 2013 г течеше тежък кастинг за име на новото куче. След дълги консултации и препирни аз победих и кученцето се трансформира от пухкаво черно НЛО в персоната РЕЗОС, кръщелник на тракийския цар Резос.
След 2 седмици 2 от мъжките и женското кученца бяха продадени и нашичкият остана при майка си заедно с един от братята си, който беше предвиден да остане в развъдника и не беше за продан.
На 6 септември 2013 г отидохме отново до Букурещ, за да си приберем питомника. Това е последния му ден в развъдника


Сбогом на кучкарника

Така на възраст от почти 5 месеца той за пръв път видя широкия свят извън двора на родното си място в лицето на град Букурещ.
Адио Букурещ

След изплащането на останалата сума получих пълния набор документи изисквани от световната киноложка организация, чип, ваксини и медицински прегледи, съответстващи за тази възраст.
От първото си качване в кола, та до ден днешен кучето пътува на дълги разстояния (7-10 часа) без абсолютно никакви проблеми. През повечето време спи и реагира само на рязкото намаляване на скоростта. Изправя се, информира се за какво става дума и пак ляга на задната седалка.
Няколко дни след пристигането в София се свързах с дресьор, който да го обучи на някои основни послушания и команди:


Истинският живот: досадно-интересно-досадно, ама вкусно

Обучението приключи с три сеанса, като при първия научихме командите „ела”. „седни”, „легни” и „донеси”. На втория сеанс добавихме „редом” и „чакай тук”. На третия сеанс всичко беше затвърдено и се изпълняваше с кеф и готовност за съвместна игра. Дресьора попита дали ще го обучавам за защита, аджилити и още няколко напълно непознати за мен термини и след като заявих че нямам за цел да го правя полицай или циркаджия, човекът каза че може да си ходи тъй като кученцето е усвоило всичко, което се желае от него, а нещата му идват „просто отвътре”. За мен оставаше само да поддържам наученото чрез редовни повторения. Е да, ама не! В следващия, почти 1 месец бях абсолютно редовен в тренировките, след което заминахме двамата в командировка във Варна, където аз зарязах дисциплината и му припомнях от дъжд на вятър (в буквалния смисъл- когато времето беше лошо и не можеше да се излиза в морето), че е образовано куче. Резултатът от това е че сега при изпълнение на командите е необходимо малко да се убеждаваме. Това се дължи на безкрайно големи глезения, спане заедно в хотелската стая, периодични престоявания за ден, два в кучешки хотел, и така до 22 декември 2013 г:


Ето го моретоооо


Друго си е на сянка


Раздумка с колеги


Ееега ти кефа


Медитация на сухо


Не искам в джипа, друса


Страшен съм, а?


Много здрава тази риза бе!


Не се мотай, че стана време за обяд

Междувременно, при едно от връщанията до София стъпихме за пръв път на „червения килим” на международната киноложка изложба International Dog Show CACIB 16-17 ноември 2013 г. И през двата дни спечелихме грамоти в клас “PUPPY”:


Нек`ви оценки от нек`ви съдии


Лепкат ми се като мухи на мед


Дефиле 1


Дефиле 2

След изложбата (като „след дъжд качулка”) му направихме и първата фризура. От салона се сдобихме и с подарък шалче. От тогава му викаме „Евгени Минчев”( боже опази):


Паркетен лъв

За целта го оставих във вещите ръце и специалните научно фантастични инструменти на собственика на развъдника за шнауцери „Родопа планина”, наш заместник председател и мой стар познат Владо Гогов, който повечето от вас вероятно познават. Жена му, Петя си е направо един „говорещ с кучета” човек. Не че се натягаме, ама много ги разбира Владо тези работи. По-късно имах възможност да сравня работата им със фризьори от София и Варна- е по мое мнение Равнища и Гогови заедно с наследничката ги удрят в земята:


Равнища - на фризьор

В началото на март 2014 заминахме пак за Варна, където останахме до 22 юни, заради което изпуснахме специализираната изложба на клуба в Герман (1 юни 2014 г) за която иначе надлежно бяхме дали заявка по нета. Нищо, времето е пред нас!


Аааа, морето не е до колене


Без билет става ли?


Страшен купон


Ей на това му викам работа


Не може само удоволствия. И работа трябва


Добре бе, ще те пусна. Само още веднъж зад ушите и се качвай.


Вие тръгвайте, аз ще пазя

Този път във Варна на Резос му се наложи да прекара доста дълго време на хотел, тъй като на кораба му ставаше лошо и след 10 минути клатушкане започваше да хълца и да повръща неудържимо. Да се чудиш как в колата му няма нищо….
Опасенията ми, че в хотела характерът му ще се изпорти съвсем се оказаха напразни. След почти едномесечен непрекъснат престой го прибрах в цветущо здраве, с нови умения и най-важното – отучен от зловредния си навик да скача върху главата ми- на мен и на всеки срещнат- изпълнен до краен предел с неконтролируема радост- абе все едно си играеш с булдозер „Беларус” ама без булдозерист. Нещо с което ние не можахме да се преборим, Радо, собственикът на хотела в Галата го изтри като с клавиша „DEL”. За 1 месец човекът изгради отлична връзка с кучето, а самото то не беше травмирано изобщо и когато си го прибрах дори имаше леки колебания дали да се качи в колата или да се върне обратно в стаичката си. Дано не го приемете като скрита реклама но ако на някой му потрябва кучешки хотел във Варна, това е мястото- по горните параметри лесно ще го откриете в нета. В края на краищата този форум е за това- да споделяме информации с + или – знак, които в определен момент могат да помогнат на нашите кучета да се чувстват добре.
След морето, в началото на юли ходихме малко на планина от където са и най-пресните снимки:


Така най-обичам


Така най-обичам 2

За сега, като че ли това е по-интересното което се случи през 15 месечния живот на лицето Euripide de Brissard/Резос- Черният принц на Карпатите. :cheer:
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Александра, v_gogov, Irena_BB2, admin2, metlichina, diidiii_1

РЕЗОС - Euripide de Brissard 25 Фев 2015 13:15 #380

 • diidiii_1
 • diidiii_1's Avatar
 • Offline
 • New Member
 • Мнения: 8
 • Thank you received: 4
Красота! Да е жив и здрав!
Администраторите са забранили публикуването за гости.

РЕЗОС - Euripide de Brissard 16 Юни 2016 14:10 #803

 • Александра
 • Александра's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Мнения: 70
 • Thank you received: 58
И за да не помислите, че всичко в живота на Резос е цветя, рози и плацикане в моренцето, трябва да ви кажа, че последните 2 години му се наложи доста да се потруди и доста да ме изтърпи:

6 Юни 2015 г. - с. Герман - Специализирана изложба за шнауцери - БШК - CAC:

EURIPIDE DE BRISSARD - rCAC- Резос даде всичко от себе си - тича, позира, хубавя, за да не засрамва прекрасната Ани Шанкова:
Това беше първото явяване на Резос на изложба в зряла възраст, както и първа среща с Ани, но двамата се харесаха от пръв поглед и се представиха невероятно в ринга :kiss: (въпреки опита за съботаж на Весо, който беше обръснал Резос предната вечер - вероятно против уроки ;) )
А аз - впечатлена от невероятния характер на Резос, поисках да се покаже в пълния си блясък.
Първата стъпка в плана беше да изчакаме козината да порасте и когато това стана, през октомври Резос беше подложен на стипинг, за да може новото зимно кожухче да стане красиво, здраво и най-вече да го пази от студ и сняг: Всичко се получи бързо и лесно, но най-важното е, че и сладкия Резос изглеждаше доволен от свършената работа:
И така с нова прическа и голямо самочувствие, нашият ризен отново стъпи в изложбения ринг (този път на международна изложба - CACIB) и на втора среща с красивата Ани Шанкова:Нима имаше кой да се опре на тази прекрасна двойка?!
Три поредни изложби, три поредни дни, трима различни съдии...
..... и неизменен успех!
Бяха невероятни, неподражаеми, вълшебни!
Не само в породата, но и в групата!
15,01,2016 г - CAC, CACIB, BOB, BOG
16,01,2016 г - CAC, CACIB, BOB, BOG2
17,01,2016 г - CAC, CACIB, BOB, BOG3, CH BG
Не може да се опише с думи, може само да се почувства!
Аз бях там, гледах ги, вълнувах се и се гордеех.
Какво повече можех да искам?!
... е, може би още една Клубна изложба... :evil:

Миличкият Резос - душа доверчива. Той така ми се радваше без да подозира какво съм му планирала. Нов стрипинг през март, 5-часово подстригване през май, нов хендлер през Юни ... - все изпитания, които той понесе безропотно и търпеливо. :kiss:


Но мисля, че си заслужаваше: Клубна изложба CAC -4 юни 2016 г. - с. Герман: EURIPIDE DE BRISSARD - CAC!

И като признание за прекрасния му ведър нрав - отличен резултат на проведения на 5 юни 2016 г. Тест за характер - 70 от максимални 70 точки!
Е сега вече наистина съм доволна! Вече не само аз, но и всички видяха колко е красив, колко е мил и колко е спокоен. Той е истински ризен!
И още ме обича ;) след всичките мъки и амбиции...
И аз го обичам много! И ще се постарая да не го тормозя повече... Оттук нататъка -само игри и прегръдки! Той постигна повече, отколкото мечтаех. :woohoo:
Последна промяна: 16 Юни 2016 14:12 от admin.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: DESSS, metlichina
Time to create page: 0.268 seconds
Wednesday the 22nd. Custom text here - Joomla Site Templates