Сециализирана изложба - Български Шнауцер Клуб Nero Absoluth Zorvan Bon Jovi von Shamad & Silver Rainbow Grimgerda Клубна среща
Добре дошли, Гост
Username: Password: Запомни ме

ТЕМА: Мирослав Чопаков

Мирослав Чопаков 09 Окт 2015 17:15 #725

 • chopakov
 • chopakov's Avatar
Здравейте от мен!
Първо,искам да благодаря за приемането ми във форума,надявам се за в бъдеще и в клуба.
Казвам се Мирослав Чопаков.От Ловеч.Женен,със подрастващ тийнейджър:

Обожавам шнауцерите.Любовта ми към тях е още отпреди около 20г.,когато във Русе,в Парка на Възрожденците си разхождахме песовете :P с една госпожа на преклонна възраст,учителка.Тогава бях младеж и бях респектиран от сериозността и опита на тази госпожа.Като стара дама,понякога си мечтаех тя да е новата ми баба :cheer: Тогава имахме Кавказка овчарка а госпожата беше със ризеншнауцер,Айк се казваше.И той подобно госпожата не беше в първа младост и тогава,от честите ни контакти между нас и общата игра на кучетата(моят кавказец бе стигнал 105кг.,но Айк му се наложи над него,когато още беше пале,сдави го на 2-3 пъти и моят бяс призна лидерството му безропотно и станаха най-добри приятели).Та тогава се влюбих във шнауцерите.Допада ми веселият им нрав,шумотевицата която вдигат с техният лай,харесва ми това,че са енергични кучета,с тях е винаги весело,забавно и алармата е голяма :)
Дълги години не можехме да допуснем куче при нас,заради усложненията с които се роди сина ни.Роден преждевременно,малкия имаше сериозни проблеми с дишането-недоказана астма;пристъпи и дъъълги докторски тиради.Слава богу,всичко вече отшумя и имаме голямото желание да увеличим семейството си с още един член.Всички от нас обичаме кучетата и искаме да си вземем един след съвсем кратко време,може би напролет или още след Нова Година.
Искаме компаньон,така да се каже,за село,за селски имот,за ферма за птици и тука е момента да вметна и нещо,че имам нужда и от помощ-предимството,за което за били създадени цверговете-за прогонване на дребни къщни вредители в къща и ферма за птици-борба с гризачи и други натрапници.Нямам намерение да се насочвам към ферми или борси за кучета.Знаем проблемите,които са породени при контактите с тях.Мога да кажа само едно-горките животинки не са виновни,но го "отнасят" те...
Всички сме единодушни-сол/пипер ще бъде.Момченце.
Това е засега от мен,радвам се,че ме приехте във форума.
Поздрави:Мирослав
Последна промяна: 09 Окт 2015 17:19 от chopakov.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Мирослав Чопаков 16 Окт 2015 10:11 #733

 • Милена Василева
 • Милена Василева's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Мнения: 79
 • Thank you received: 50
Здравейте и Добре дошли!
Приятно е да се появи дългогодишен ценител на породата като вас! Радвам се, че и с детето всичко е отшумяло и смятам, че шнауцера е подходящото куче, но вие вече го знаете. Казвам го като човек, получаващ тежки алергични пристъпи от общуването с котки и безпроблемно съжителстващ с четири цверга :)

Цвергшнаауцера ще бъде чудесно "фермерско" куче, но не разчитайте много, че ще е добър ловец на мишки (ако това с помощика е сериозно ). Понякога в чуждите шнауцерски форуми, някой с гордост разказва как цверга му е хванал мишок, но е рядкост. Ние живеем в къща от една година и мишка съм видяла само в устата на котката.
Така както описвате нещата - къща, двор, дете приятел, птици и гризачи за гонене.. хе хе - малкия го очаква вълнуващ кучешки живот :)
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: chopakov

Мирослав Чопаков 16 Окт 2015 18:24 #734

 • chopakov
 • chopakov's Avatar
Милена Василева писа:
Цвергшнаауцера ще бъде чудесно "фермерско" куче, но не разчитайте много, че ще е добър ловец на мишки (ако това с помощика е сериозно ).
Колегата с когото работя съвместно има дакел,който върши точно това.Но тези "саламки" не мога да ги възприема като нормални кучета.Деформирани и изкривени ми изглеждат :D
Той(дакела),освен всичко друго(страшилище е за плъхове),в птичата ферма завръща и избягали животни...
Внимателно захапва птицата за крилото и го довлачва до стопанина...мен или колегата.Странното е,че никакви наранявания няма...
Дакела е на няколко години.Справя се отлично с работата във фермата,контактен е,социализиран отлично и се надявам да станат приятели със някой цверг.Да го научи на някои "трикове" :) Като казвам това,имам в предвид,че дакела извършва "работа",като е в голяма полза за нас.Една част от деня,минимум 5-6 часа прекарваме във фермата,с много свободно време и големи пространства,което ще доведе до привикване в някаква степен.
Е,ако пък не се получи,в крайна сметка това не е интервю за работа.Но пък веселието и игрите с такъв тип куче е гарантирано :)
Последна промяна: 16 Окт 2015 18:31 от chopakov.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Мирослав Чопаков 19 Окт 2015 09:26 #735

 • Александра
 • Александра's Avatar
 • Offline
 • Administrator
 • Мнения: 70
 • Thank you received: 58
Ще е страхотно за малкия цверг да живее във ферма и ще има учител в лова. Надявам се да му спори! Ще си имаме първият работен шнауцер! :woohoo:
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: chopakov

Мирослав Чопаков 23 Дек 2015 15:13 #755

 • DESSS
 • DESSS's Avatar
 • Offline
 • New Member
 • Мнения: 3
 • Thank you received: 3
Оскар толкова стремглаво преследва катерици и копае в разни дупки на дребни животинки, когато сме на планина, че смятам, че не са се загубили съвсем работните качества на породата ;) Въпросът "Къде е мишката?" води до настървено копаене, независимо дали в почва или из възглавниците на дивана :silly:
Поздрави от нас!
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Чопаков
Time to create page: 0.898 seconds
Saturday the 16th. Custom text here - Joomla Site Templates